LIAN MEDIA

Wij, Jiefan en Jietong, zijn twee zussen en beiden moeder van twee kinderen. Wij zijn opgegroeid in een Chinees gezin in Friesland daardoor hebben wij een mooie mix van de Chinese en Nederlandse cultuur meegekregen. Door het moederschap werden we bewust van onze eigen kindertijd en de vele verhalen die wij kregen te horen van onze moeder. Deze verhalen, een deel van onze identiteit, willen wij graag delen met onze kinderen. Onze mooie Aziatische familietradities, rituelen en verhalen willen wij doorgeven in de vorm van kinderboeken. Zo kunnen wij alle kinderen een inkijkje geven in onze rijke cultuur.

Ook vinden wij het belangrijk dat kinderboeken een variëteit aan personages laten zien, zodat alle Nederlandse kinderen van welke afkomst dan ook, een inclusiever wereldbeeld krijgen. Wij denken dat blootstelling aan verschillende achtergronden en culturen op jonge leeftijd een mooie manier is om hieraan bij te dragen. Onze droom is dat als onze kinderen groot zijn, een inclusieve samenleving als een vanzelfsprekendheid is voor hen.

Ons eerste boek ‘Ming Ming en het verhaal van de Chinese dierenriem’ hebben we samen tot stand gebracht met de kunstenares Mei Fang Tan. Het boek gaat over een nieuwsgierig meisje dat graag luistert naar de verhalen van oma. Oma neemt Ming Ming mee in de wereld van de Chinese dierenriem. Een mooi verhaal met prachtige, kleurrijke en unieke stijl illustraties van Mei Fang Tan.

Veel (voor-)leesplezier met de kinderen en we vinden het leuk als je laat weten wat je ervan vindt!

Liefs Jiefan en Jietong